Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att gå

Det här handlar om att gå
lika långt som alla andra
precis exakt
och det här är ingen jävla promenad genom stan
utan hela världen
ska kännas

Det krävs
att hela tiden ta in
och samtidigt behålla
att glida runt på ett isflak
ständigt kontrollera
att det finns kvar
precis exakt
kvar

Om att inte vara kompatibel
då det bränner
javisst titta på mina fotsulor
ni ser att det bränner
förtär
och det stiger
hela vägen
svider i bröstkorgen
halsen svettas
pannan hettar
och jag
jag kommer inte överens
det bränns
och det känns
som om jag vill ut härifrån
pannan dunkar morsekoder
som ingen har lärt sig
varför har ingen lärt sig
mig
precis exakt
mig

Kan inte alla bara
vakna en dag
vakna dubbelt så mycket som vanligt
se så klart att alla ropar
alltihop
allihop
ihop
jag menar
ingen kommer ändå längre
än sin egen gravsten
precis exakt
dit




Fri vers av Jesper
Läst 551 gånger
Publicerad 2004-12-29 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jesper