Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Sitter här å är något upprörd, shit undrar verkligen vart skolan är på väg...läs det här å säg mig är det rätt eller fel av skolan att göra så här?! Fick ett telefon samtal från min käre far idag. Det handlade om min kära lillasyster.


Skolans mobbningsplan


Det nalkas snart mot Lucia och omröstningen var i full fart på skolan där hon går, om vem som skulle få bli årets Lucia.
En av kandidaterna var min syster. Efter omröstningens slut visade det sig att min syster då vunnit med 70% av rösterna. (kan tänka er att min syster var glad, alla tjejer vill ju vara Lucia)
Några dagar senare kommer det fram, då några elever sagt till sina föräldrar, att dom har enbart röstat på min syster för att de vill få bua ut henne i kyrkan.
Föräldrarna till dessa barn blir naturligtvis upprörda och tar då upp detta med skolan och även våra föräldrar. Min syster bröt naturligtvis ihop då hon fick reda på detta.
Skolan säger då att det ska ske en ny omröstning och så göres. En av de \"elaka\" tjejerna börjar då gå runt med plaket, vilka säger hennes namn och att de ska rösta på henne. På dessa plaket sitter även min systers bild med ett kryss över.
Ännu ett möte tas upp, där det då bestäms av skolan att både min syster och den \"elaka\" tjejen ska vara Lucia. Min syster ska enligt deras tycke då vara Lucia för årskurserna 6 och 7, medans den \"elaka\" tjejen då får vara Lucia för årskurs 8 och 9.
I vanliga fall har man alla år innan alltid bara haft en Lucia för hela skolan. Det är även nämnvärt att säga att min syster nu går i nionde klass.

Säg mig nu är detta inte att klassa som mobbing, eller vad?
Vad mig anbefaller så anser jag att det var fel gjort av skolan att låta en av de mobbande tjejerna få vara Lucia, och att man tillåter det att vara två, när det i normala fall alltid är bara en!
Att skolan löser det på detta sätt känns som att de inte tar tag i mobbandet på allvar, utan att dom helt enkelt är konflikträdda och tyckte att det var det lättaste sättat att smita undan på. Kanske är det den moderna skolans sätt att lösa mobbning på ?!
Eller vad tycker ni?!
Övriga genrer av Veronica Eriksson Blok
Läst 613 gånger
Publicerad 2006-12-11 23:43Bookmark and Share


  glittertindra
herregud... de belönar ett aggressivt och totalt ociviliserat beteende från den \"elaka\" tjejen... är dom rädda för bråk och vill att alla ska vara såta vänner? Det är dags att säga ifrån på skarpen till den lilla plakatbärande damen att så beter man sig bara inte... Skolan har som uppgift att fostra och det behövs ibland säga ifrån på skarpen...
2007-04-01

  Bissen
Jag blir så arg, Ferlinskolan har alltid fungerat så, de tror att de löser allt så utmärkt, men de lyssnar alltid endast på de som vrålar mest. Vi tysta har alltid fått stå själva där, och ofta mått piss!
Tröstande att hon går i nian, så hon inte har så länge kvar. Önskar hon får det jättebra på hotell och resturang..
De flesta utsatta är helt underbara personer...

Lucia överhuvudtaget tycker jag inte om, det är rena rama skönhetstävlingen... När jag gick i skolan där höll de också på att rösta fram mobbnings-objekt... Det är så hemskt att jag mår illa.
Jag blir iaf glad att hon har dig!
2007-03-13

  månica
tycker inte man kan skylla på skolan hela tiden, i detta fallet kunde man önska att vuxna människor, läs lärare skolpersonal föräldrar, kunde göra ett tydligare statement om vad de anser om lucia mobbingen. aldeles förmånga föräldrar överlåter att skolan att sköta uppfostran och värderingar, själva vill de slippa ansvar?
2006-12-12

  Lasseman VIP
Håller helt med dig Veronika, tyvär så förekommer sådant här alldeles för lätt i samhället, och alltid slipper skolan undan, och har alltid svar, och undanflyckter på allting, men dom tänker inte på hur din syster mår, hur djupt, eller hur länge hon känner av det, (skönt hon har en syster som dig) så var stolta och stå på er, kram =)
2006-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Veronica Eriksson Blok