Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(gjort även en novell på denna dikt)


En bruten samurajs tankar

Ligger här stupad.
Blod rinner längs mina kinder och döljer tårarna jag fäller för dig.
Kött och ben har kluvits som vattendroppar på klingan på mitt svärd som jag håller hårt i min hand.
Lika vasst och intensivt skär tankarna om dig i mitt hjärta och fördunklar mitt sinne.
Ligger nu här sårad och tänker på dig och känner livet sakta rinner ut ur min kropp.
Ser landsmän springa förbi mig och slåss mot fienderna för vårt land och för dig. Men jag vet att ej vill ha oss,
du ser oss bara som ett verktyg, ett verktyg som följer din minsta vink,
ett verktyg som inte har några känslor, ett verktyg som är iskall och dödar i ditt namn. Men jag ångrar inte att jag ligger här döende i dag.
Känner bara heder att få dö för ditt namn. Jag gör det för jag älskar dig. Om du bara visste hur mycket jag älskar dig.
Jag samlar mitt mod och styrka för att reser mig upp igen.
Med mina sista krafter höjer jag min fana med ditt namn på och lyfter mitt svärd en sista gång och springer in i döden igen och skriker ditt namn en sista gång från mitt hjärta.

-Yoshi 04




Fri vers av Yoshimitsu
Läst 302 gånger
Publicerad 2006-12-12 12:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yoshimitsu
Yoshimitsu