Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag stod på en strand


Om jag stod på en strand och blickade ut mot oceanen
vad skulle jag då se?
Om en meteorolog istället stod där, vad skulle han se?
Om en oceaonograf stod just där, vad skulle hon se?
Om sen en fysiker kom dit och stod där, vad skulle han se?
Om istället sen en kvant-fysiker stod där, vad skulle hon se?
Om Abraham, Jeshua, Siddartha, och Mohammed stod där sida vid sida, vad skulle de se?
Om självaste universum tog på sig en dräkt
och ett medvetande och stod vid denna strand, vad skulle det då se?
Och skulle något av våra seenden förändra det som havet egentligen bara är?
Om jag nu gick tillbaka till stranden igen, vad skulle jag då se?




Övriga genrer av Mikael Lövkvist
Läst 934 gånger
Publicerad 2006-12-26 16:47



Bookmark and Share


  Flickan*i*L*för*Lycka*
*tumme upp* du skriver i frågor om allas synvinkel, som nåt så osjälviskt, och får en att börja fundera hur alla de sett det och hur en själv sett det... Bra!
2006-12-29

  frostyran
Kommer plötsligt ihåg en dikt av Aspenström "...Och regnet som faller över oss är regnet" (Du och jag och världen)... Ibland kanske vi gömmer oss från verkligheten bakom de stora frågorna vi konstruerar.

Välskrivet! :o)
2006-12-28

  Annika Gustafsson
vi ser det vi vill se, vad vi lärt oss att se, vi ser förhoppningsvis alltet.
2006-12-26

  Nina V A
Hmm ja va fan skulle man se, det häftiga är ju, precis som du skriver, att vi alla ser helt olika bilder. Skön tanke!
2006-12-26

    Charlotte S
Verkligen bra uttänkt! Sådär kan man ju tänka ibland - herregud vad alla ser världen olika! Bra uppmanat!
2006-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist