Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den ljudlösa rösten



Den ljudlösa rösten
viskar till mina ben

vandra in i livets hav
och öppna hjärtat till det som är

vandra stolt över det du gjort
och öppen inför det som komma skall



Rösten utan ljud viskar
stilla dina tankar

och låt dig falla
in i dig själv



Vi är universums öga
som letar efter sig själv

ljuset som snubblar
på sin skuggas ben

havet som undrar
om vågorna tillhör oss

strålarna som glömt
källan som skickade oss hit




Rösten utan namn viskar
var dig själv

låt ljuset polera
havsdroppens kristall

genom din unikhet
skall du finna din plats i enheten




Den ljudlösa rösten viskar
var ditt själv

var dig, var mig
mitt i allt detta varande, var




~




Fri vers (Fri form) av Mikael Lövkvist
Läst 721 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-08-19 17:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint :) speciellt:
"havet som undrar
om vågorna tillhör oss"
2014-05-10

  Blåbäret
trots sin ljudlöshet uppmanar den klart och tydligt till förtröstan och tillit
utan minsta lilla darr på sina rader
gillar styrkan av mod till självkännedom och insikt
2012-08-22

  alvan
En vis och fin text att ta till sig. Värmande ton, livsbejakande.. Tycker om flytet i texten och den sista strofen lägger verkligen an och ger utrymme för tanken. Var...
2012-08-22

  ULJO
Fint skaldat
2012-08-22

  barfotafantomen
det var en väldans trevlig text.

lugnt och makligt, vackert och tänkvärt sådär så att det emellanåt svindlade.

jag tror dig och jag har hört rösten.
2012-08-22

  Marduk VIP
Tilltalande och Välskriven
Låter mig fundera vidare i det vi är
Tyckte om" vi är universums öga som letar efter sig själv" de parallella linjernas perspektivpunkter faller i varandras avbild, där som gränserna är tunnast.
Och du avslutar dikten väl.
Mycket läsvärd

2012-08-21

  Nils Teodor VIP
Vackert djup
med en ton av vishet
2012-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist