Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ro (lägga sig för vinden)



gräset lägger sig för vinden
rötterna tar starka grepp

sonens händer klapprar
likt kastanjetter

dottern dansar

han
famlar sig fram inom valvet


~


blomman öppnar sig mjukt
ståndaren lägger sig till rätta

allvar faller bort i sig själv
skratt och nynnande tar över

stolt dyker han raklång in
leende fångar hon allt han har

ekan gungar mjukt mot brygga
hav kluckar gott till rytm


~


blomman sträcker sig
mot ljuset

ljuskällan faller in
i skymningens famn

han längtar blott
till ro


~





Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 1150 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2011-03-28 15:35



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mycket vacker rubrik! Gillar resten av texten också....
2011-11-14

    © Birgitta Wäppling VIP
En medryckande dikt med fin rytm, och som lämnar ett tolkningsutrymme åt läsaren som skapar en spänning.

Applåder!
2011-04-03

  Nina V A
En böljande mjukton som liksom vyssjar och tryggar (finns inget sådant ord men du fattar Micke). Rörelsen viker undan sträva flikar och mer flätar starkt, en matta för ro. Man faller in och ovanpå, vilar mot källan. Att andas i vind!
2011-04-01

  Mangal VIP
Kärleksfullt betraktande - mjukt, vackert och hyllande.
2011-03-28

  Nils Teodor VIP
Mycket vacker
En fin känsla infinner sig
2011-03-28

  Lennart Bång
Jätte vackra bilder! Poesi.
2011-03-28

  Lennart Bång
Jätte vackra bilder! Poesi.
2011-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist