Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är det så? För kärleken känns ju fortfarande...


Kärleken tog slut, helt enkelt...


jag är ihopklistrad
med det som jag en gång
lagt bakom mig

och trots att jag är
sådär ung
så talar jag
om erfarenhet
ur erfarenhet

och jag vet inte riktigt
hur jag möjligen ska kunna fortsätta framåt
nu när jag är ihopsnörad
som skosnören
för jag kommer ju tillbaka hit

att återvända
till det förflutna

under uppehållen

 

 

fan du


inte trodde jag att jag kunde stå här
och känna såhär
att vara svår
för det är svårt att vara svår när man inte har något att dölja
när man inte har något att glömma
eller att bearbeta med ord
och tårar

det har jag nu
i mångfald

och hur jag än gör
så vill jag gärna återvända
till det som ligger mig så nära till hands
men ändå så avlägset


till oss
på gräset
vid vattnet
och staden
för våra fötter
med ölen
i handen
leendet
lutandes
längs med
kyssarna
och längtan
tills vi kom hem
för att slita av
varandra
och bita i
det njutbara
i kärleken


och hur jag än gör så gör det ont
för jag vill egentligen inte ändra på något
med tanke på att
det var bara mina val
och jag har det
jävligt bra nu
som det är

det är bara det att
när jag nu är
tillbaka här
utan dig
så påminner det mig

ch alla frågar
hur det gick med dig

jag svarar
bara

att

kärleken tog slut

helt enkelt








Fri vers av Skosnöret
Läst 390 gånger
Publicerad 2006-12-28 21:02



Bookmark and Share


  Albert
"för det är svårt att vara svår när man inte har något att dölja
när man inte har något att glömma"
ja, en gång till: det är så träffsäkert!
2007-01-29

  Agnes
Blev tipsad av Albert att läsa en av hans favoriter och kan inte annat än sälla mig till jubelkören! Vilken text!!! Du formulerar dig på ett vis som får oss att trollbindas - även utan klister och skosnören - från första stavelsen till sista tangenttrycket! Gillar luftigheten i texten, de korta raderna... som om orden andades.. och tankarna som fastnar på skärmen.. de är fina... Eller när du skriver: det är svårt att vara svår när man inte har något att dölja. Det är då det knottrar sig!
2007-01-29

  Albert
ja, klister var det
och skosnören som tydligen höll fast mig i det här mästerverket
2007-01-26

  JamesDean VIP
satt fastklistrad hela vägen! gillar formen och slutet är som pricken över i:et
2007-01-09

  Rozhan
Undertbart! Vilka minnen du skisserar upp! Man flyger ju (one way ticket) till passionens eldorado! genom dina ord! Så, stillrent & gripande! Jätte hur bra som helst!
2007-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret