Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom december


När dina ord tog slut blev jag ensam.
Det är lustigt hur väggarna i mitt sovrum bär spår
av osynliga krig som vi utkämpat i mörkret
och sen dolt under våra hjärtan.
Och hur inte ens morgonsolen kunnat smälta
det som frös till is mellan våra handflator
när vi slutade lyssna på varandra.
Nu längtar jag inte längre efter ditt andetag
utan efter frost.

kom december

Den sommaren var sepiafärgad
och hettan lika oförsonlig
som de blickar vi gav varandra i smyg.
Jag sjöng inte längre för dig om kvällarna
och du målade mina porträtt i svartvitt.
Jag minns inte när vi slutade kyssa varandra godnatt
men jag minns hur grannen byggde stängsel
samtidigt som våra själar gjorde det.
Nu saknar jag inte längre hur du sa mitt namn
utan väntar på vinter.

kom december

Det är natten som gör dagen ljus.
Och min taggtråd täcktes till slut av
mjuka lager silvervit glömska.
I spåren av det som försvann syns livet där ändå
om man sluter ögonen.
Det kom en tid då vi äntligen fick sova tillsammans.
I lugn och ro.

december kom




Fri vers av Jessica Ewa
Läst 991 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-02 23:32



Bookmark and Share


  Skosnöret
Det ar underligt hur jag med manders mellanrum kan lasa denna dikt och pa nytt fa exakt samma kanslosvall, kanna hur tararna kryper oh hur jag bara vill spola tiden at alla mojliga hall. Det betyder val att denna dikt haller mattet och ar fucking forstklassig helt enkelt. Den ar vacker och stillsam, samtidigt som den gor mig pamind om svaghet och styrka i ett. Den river i mig, och jag faller pladaskt. En applad for dina ord!
2007-08-12

  Tove Meyer VIP
detta känns som ett kapitel ur en hel bok eller ett fragment av ett liv. det är så skört, så ärligt och vackert. verkligen ett rikt och fantastiskt målande språk.

/tove
2007-01-15

  Skosnöret
Jag finner inte ord för hur underbar denna dikt var. Så beskrivande att jag tappar ord själv att beskriva. Jag älskar när folk väver in detaljer i poesin, utan att det blir överdådigt. Du har lyckats att fånga detaljerna perfekt, mellan raderna av insikt och melankoli.

Bra! Bra! Bra!

Och det bästa är det kursiverade "kom december, kom december, december kom."

OJ!
2006-12-17

  Queen_of_Rain
ett av mina favoritteman inom poesin presenterat på ett fantastiskt sätt.. känslan är precis och även om ditt ordval falnar lite i slutet så bär du generellt språket bra
2006-11-29

    NoMi F
Jag tycker mycket om denna
poesi av dig
Språket är fint och intagande
Vackert och känsligt
Tycker om
2006-10-06

  Propella
Du har ett språk som tar över mig, som sveper in i mig och liksom stannar där. Det är naket och skrikande och sjungande på en och samma gång.
2006-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Ewa
Jessica Ewa