Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känsla av fullbordan...


Skördefest



Morgonluftens aromer kittlar mina sinnens djupa slummer, tiden
är kommen då sådden skall bli till skörd
Skogar av vajande utsäde böjer sig för vindens ljuvliga smek, en
porlande lekfull strimma vatten släcker dess törst

Daggvåta marker glittrar vackert i gryningens tidiga ljus, slöjor
av dimma lockar älvor till den ystraste dans

Sanningens trinda frukter fyller till bredden mina korgar, nektar
från allsköns blomster fyller med överflöd mina krus
Utsädets prövande tid har kommit till avkastning, vedermödorna
blommar ut i ett motstyckeslöst prunkande majestät






Fri vers av Gawain
Läst 242 gånger
Publicerad 2006-12-29 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain