Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fick en förhandstitt på en text av Hans westlund och till skillnad från denna evige optimist gick jag i gång åt det lite mer cyniska hållet... ;-)




En liten grå Nostrada-mus

 

Jag spår

att nästa år

fortsätter vår sköna nya regering

sitt outtröttliga arbete

för en skön ny värld

 

där vi alla trälar

för de härskande klasserna

medan sjuka och arbetslösa 

jagas med blåslampa 

 

och så småningom interneras i läger

i väntan på den slutgiltiga lösningen 

 

----------------------------------- 

 

Penningen får aldrig rinna neråt

Penningens rätta väg är alltid upp

Upp till de feta katternas bord

där råttorna för länge sedan slutat dansa

 

----------------------------------- 

 

De obildade massorna

förstår ju ändå inte vad som är god kultur

så varför ska de gå gratis på muséer

som de sjäva betalat med skattemedel?

 

Inte ska lille Pelle

som gått på Lundsberg

behöva köa för att se konst

tillsammans med förortsdrägg

som inte har råd

att betala för sig? 

 

----------------------------------- 

 

Penningen får aldrig rinna neråt

Penningens rätta väg är alltid upp

Upp till de feta katternas bord

där råttorna för länge sedan slutat dansa

 

----------------------------------- 

 

Och det Heliga Näringslivet

skola finansiera kulturen

anser man

i evighet

Amen

 

För då riskerar man ju inte

att en massa kulturarbetare

hittar på konstigheter

efter eget huvud

 

Man vet vad man får

och man får

det man betalat för

utan obehagliga överraskningar

 

(Törs man då gissa

vem som hade betalat Strindberg

om han hade levat idag..?

 

Elgiganten?)

 

----------------------------------- 

 

Penningen får aldrig rinna neråt

Penningens rätta väg är alltid upp

Upp till de feta katternas bord

där råttorna för länge sedan slutat dansa

 

----------------------------------- 

 

För inte törs väl

en grå liten mus som jag

ta plats på bordet

och bjuda upp?

 




Fri vers av Thomas Strandberg
Läst 437 gånger
Publicerad 2006-12-30 21:01



Bookmark and Share


  Hans w-art Westlund VIP
bitsk satir. det gillar jag.
2007-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Strandberg
Thomas Strandberg