Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vykort till en älskande människa



hon vill gärna veta
vad du slåss mot

varför du skadar dig själv
och gråter i sömnen

hon vill gärna veta
hur länge till du står ut

med att se dig själv i spegeln
innan allt
rämnar

bleknar
och förvrids

och de svarta hålen
sväljer dig
för gott


*


och jag vill gärna veta
hur man som kvinna
klarar av
att se sig i spegeln
utan att krossa den först
så den speglar
tusen sylvassa skärvor


*


och jag vill gärna veta
vad jag slåss mot,
varför jag gråter i sömnen
och aldrig
fullföljer något

och just nu;
lets make peace&love
låt oss sluta vara så tråkiga

jag ber dig
kom
så älska med mig, du
kom hit
ligg ner
låt mig dofta på ditt hår
och dra fingertoppar
över ditt hudlandskap ´
och smeka mig
in i dig

smeka mig hem igen,


allt är förlåtet
allt glömt
alla glas urdruckna
och alla frågor besvarade

alla klösmärken läkta
alla minnen förträngda

och det enda
som hörs
den här svarta januarinatten
är mina andetag
när jag blundar
tänker på dig
väntar på dig
låtsas att du ligger bredvid

låtsas att du är på väg,


och jag tror att jag tappade
bort mig själv
någonstans
den där pojken
som trodde på något
som ville ha hela världen
och mer



och jag tror att en del av mig
har drunknat
i bilder
av mig själv
i toner från gitarren
i dikter
och ord

alfabetet är ett minfält
och jag trampar
allt som oftast snett

för när vi pratar
försvinner jag sakta
och du hör inget annat
än

\'älska mig\' \'älska mig\'
\'älska mig\'

och jag säger inget annat
inte egentligen


så låt mig plocka upp
spegelskärvorna
vid dina fötter
sötnos

jag vill ju inte
att du skär dig






Fri vers av Robert W
Läst 815 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-01-01 21:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
åh
2012-03-19

  hets
bäst
2011-04-22

  himlen.luktar.skit
Grymt bra känsla, mycket kärlek och mjuk. Jag gillar den starkt! / Johanna
2007-01-29

  Arwen
betyget får tala för sig själv
2007-01-14

  Yvonne Vigstrand
Du har med dina texter promenerat rakt in i mitt hjärta...och där stannar du med dina ord....tänker ofta på dina meningar i min vardag.

Grymt bra....kram Yvonne
2007-01-02

  Lilla_Lala
Utlämnande och sårbart. Jag gillar den här mycket! Riktigt mycket kärlek.
2007-01-02

  darque
Trots frågorna och spåret av bitterhet är denna ovanligt varm för att komma från dig... och du lyckas ju med det också. Mycket bra.
2007-01-02

    Sandra Odhage
Du skriver grymt bra texter, de går dirkekt till hjärtat och själen, gillar speciellt "låt mig dofta på ditt hår och dra fingertoppar över ditt hudlandskap "

//Sandra
2007-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W