Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hoppa högt


ligga lågt


jag ligger lågt
en pianoslinga bakom pannan
under huden
i köttet

och jag ligger lågt
snön brinner

och jag kryper på marken
varihelvete
är min telefon
och du
ta av dig dina kläder
let\'s dance liksom och
skärgårds-wilma har aldrig
velat ha mig
så mycket
som nu

ligga lågt
drömma stort
bida tid
vila muskler
dricka vichy nouveau
och skratta torrt
slå på trumman
inte nu
kanske sen

och jag ligger lågt
skriver brev
för månen är ett porslinsöga
stirrar på mig
stirrar mig naken
spricker
gör den
förr eller senare
vassa kanter
skär upp himlen

låt mig
kolla på teve
lyssna på grannar när de knullar
röka cigaretter
och prata med mig själv
lipa åt fönstrets reflektion
av någon
jag tappat kontakten med

jag kan
ligga lågt
hoppa högt
tänka sex
resa sig på nio
prata danska med hallåan på teve
sakna tjej
längta sällskap
fejka sin egen död i spegeln

utled på allt
pilla sig i näsan
ligga lågt
spela död
ligga lågt
snyfta tyst
himlen faller
spela roll

himlen faller
spela roll
spela roll
det spelar roll
spela din roll

låg
låg
låg
låg
låg
låg
låg
hög
låg
låg
låg
låg

och det är knappast
mitt liv längre
och antingen
sjunger de
\'go on\' eller
\'go west\'
på radion och jag
tänker
\'go fuck yourself\'
och funderar
varför
jag är så ball
på engelska
och jag försöker
ligga lågt
hoppas stort
och det spelar roll
spela roll
spela din roll främling
och hoppa högt
dansa hårt
till musik
i huvudsalarnas korridorer

ligga lågt
och dricka öl
flina brett
pilla underliv
och knäppa upp
behåband
fumla kondomer
prestationsångest
stirra tomt
tömma kropp
inleda förhållande

ligga lågt
himlen faller
spela roll
du spelar din roll
och ligger lågt
i snödrivor
brunslaskiga drivor
plöjda av män bättre rustade
än dig
och jag kan leka freud
spela gitarr
skriva plågade dikter
hoppas på att få ligga
lågt
spela roll
spela du din roll

främling
spela roll
ligga lågt
himlen faller
du spelar din roll






Fri vers av Robert W
Läst 563 gånger
Publicerad 2007-02-26 15:37



Bookmark and Share


  adina
jag tycker om den här grejen med att liksom skippa meningarna och bara lägga massa påståenden liksom på varandra och baka kaka på kaka och tårta på tårta fast med olika nyanser.
2007-02-27

  karinhafstad
fyfan i fucking helvete vad detta var nära. och ta åt dig detta nu, för helvete, för det är inte många som lyckas få mig att gråta till sin poesi. jag vet inte. vet inte vad jag ska skriva. detta var utan tvekan något av det största jag läst. detta.var.för.nära.
2007-02-26

  Merrlina
gillar din stil du skriver ;-)
2007-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W