Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

opera deluxe








du
jag har valt att fimpa cigaretter
på min kropp
precis på de ställen
du rörde mig
man kan se det som
en försenad
allergisk reaktion





du
när jag går in på baren
och odlar myten om mig själv
och sekunden
när jag kommer ensam i min säng
är egentligen
samma ögonblick









marianne full av mörker
miriam my love
malvina mon ami
ma mére
mina minotaurer frustar



tre
3




två
2



ett
1



du
inga fingrar
som kliar utslagen
på dina bröst
kan lindra
och inga kärleksbrev
skickade till folk man inte känner
kan lindra
och inga falska leenden
och snitsiga ordlekar
kan lindra
och ingen alkohol
eller inre flykt till dårarnas paradis
kan lindra
och inga sånger du sjunger
när ingen hör
kan lindra
och ingen tvål fräter tillräckligt
och ingen sömn
kan lindra
och inga samtal från världen
inga vykort från sexpartners
och ingen bokrea
eller fyndpriser
på knarkpiller hos doktor dick
kan lindra







malmö mötte mig
innanför din hud

och jag

rinner
likt vatten
likt en golden shower
rinner
likt tårar från uppskurna handleder


jag är allt
maskarnas herre
bemästrande påläst
och egotrippad
mastermind






och det är på väg
rullar över staden likt en slöja
av svart sammet

det är piano på LSD
och det är
disneyland fast smittat med ebola
och astrid lindgrens värld
fast brooklyn new york
och metamfetamin

och det gnisslar och lossnar
det är som musik
fast inte på låtsas
och det är

som poesi

det är
vansinnet


min gamle vän












Fri vers av Robert W
Läst 488 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-04 18:54



Bookmark and Share


    Erika H
sakta smygande, lirkande liksom
och sen
rasar det på
snabbare och snabbare
till slutet
till den gamle
som hela tiden finns
långt där bak
bakom
och det är snyggt, det är rappt
det är smärtsam läsning
men såå bra
2007-03-06

  Axelandra
WOW

jisses


Jag älskar hur du har byggt upp den och fast ämnet är lite \"klassiskt\" så känns det ändå nytt och fräscht..

Mm.. jag gillade detta!
2007-03-05

  Araminta
bra som fan, berörande,
starkt och naket!
2007-03-05

  Merrlina
joo du bra bra

fattar inte hur du får till de :

rinner
likt vatten
likt en golden shower
rinner
likt tårar från uppskurna handleder


<3<3<3<3
2007-03-05

  Lola
Ja, visst är det den där gamla polaren igen - hej, hej, jag undrade när du skulle dyka upp igen.
Jag läser in mycket av mig själv i denna text. Således berör den mig, kanske speciellt idag när vansinnet påminner om att det inte alls försvunnit utan bara vilat en stund, och hela världen känns overkligt overklig igen och förmodligen just pga det så skrämmande bekant.
För övrigt är jag förtjust i knarklyrik. M är min bästa bokstav. En försenad allergisk reaktion är humor. Stycket om att odla myten om sig själv och komma ensam i sängen, insiktsfullt och naket.
...och nä, inget kan fanemej lindra.
2007-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W