Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar i ord


Projekt Tillförlit

Tillförlit
Till förpliktelser
Tillstånd
(för att behöva)
Avstånd
Avkalla
Avfalla
Likt avfall
Avsätta
Avsäga sig sin rätt
Sin tron
Sin tro
Sig själv
Till dig
Avsätta tid
Tid för
Tillförlit

Idioti
Att behöva
Spärras in
För att inte
Ge in
För mycket
Förvrängd
Förvanskad
Försöka
Att inte bli
Bekommen
Att inte bli
Försakad
Förlorad
Förälskad

För jävligt
Att förändras
För din skull
För vems skull?
För dig själv?
För mig själv?
För andra?
Förändra

Vi växer samman
Eller ihop
Och isär
Eller inte

Vi växer till
Till en församling
Befruktad inför lagen
Bejakad av Gud
I guds nåde
Ska jag synda
Det är synd
Att vi måste
Förvränga
Och hänga ut
Våra andar
Varandra
Till slut

Endast för att inte hitta
För att slippa titta
För att slippa ta tag i
Våra egna brister
Och fel

Och är det
Fel?

Förvirrad
Överarbetad
Högavlönad
Låg tröskel
Stark fallskärm

Förirrad
Förirrade själar
Förbarma oss
Över varandra
Kan vi inte bara glömma
Alla andra?
Måste man alltid vandra
I skenet (av de andra vi har att klandra)?
I skenet av det falska
I sanningens avdunst
I ordens beslutande tag
Att en vacker dag
Kommer du och jag
Inse att
Skenet bedrar

Bejaka/
Varandra

Ansvara/
Förföra

Belägra/
Hägringar

Klamra sig fast vid
Någon annans
Karma

Produktivitet
En hemlighet
Som förblir
Solid

Jag ska aldrig
Berätta
Du ska aldrig
Få veta

Du ska i en evighet söka
Och leta

Så att vi inte tröttnar
På varandra

Bejaka?
Bevandra?
Blanda in andra?

Eller inte ett skit….

Tillförlit.




Fri vers av Skosnöret
Läst 753 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-04 13:51



Bookmark and Share


  JamesDean VIP
jag är mållös! gillar skarpt utformningen. bokmärker!
2007-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret