Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 2005 under hot av självmordstankar som exploderade


de som dör (och de som platsar)


de dör och de försvinner
samtidigt som någon föds och tar plats
och sedan finns de som
försöker att gömma sig i hörnen
bland dammkorn och intorkade smutsfläckar
det finns de som letar efter sanningar
men som bara hittar lögner

och en kyss med kärlek, tack
det var höst och vår på en och samma gång
de gula löven och allt det gröna blandades
blev till en palett i ditt ansikte
i dina känslor som svepte runt mig

du beställde kaffe på en uteservering
även om det regnade ute för du sa att
regndroppar döljer tårar så väl
tårar visar bara känslor som vi gömmer
och du ville inte se mig
du ville se dig själv i mig

och alla gamla säger alltid
att vi bara har ett liv att leva
men vi har också bara en död att dö
och det finns de som tar plats
och de som försöker gömma sig
bakom skuggornas lekande rörelser
eller som försöker synas i strålkastar ljuset
samtidigt som de släcker sin låga

de finns alltid de som är som oss




Fri vers av nollkommanoll
Läst 415 gånger
Publicerad 2007-01-07 00:25



Bookmark and Share


  stefan.g
Bra skrivet!
2007-01-07
  > Nästa text
< Föregående

nollkommanoll