Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten tillägnas en som står mig nära...


Jag sa, du tar mig aldrig på allvar, Du bara log


Jag sa,
du dricker för mycket
Du bara log, tog åt dig av mitt skämt
viftade med händerna och tog en klunk till

Jag sa,
du är aldrig hemma med barnen
Du stirrade ner i golvet och käftade emot
slängde på dig jackan och tog bilen till sommarstugan

...

Jag sa,
jag vill inte att lämnar mig eller att du kör onykter igen
- Jag kan nog köra ändå, sa du och
slängde bilnycklarna mot mig och gick till sovrummet

Jag sa,
du tar mig aldrig på allvar
Du bara log och sa, Klart jag gör
strök mig på kinden och gick in på toaletten

Jag sa,
du tycker inte om min kropp
- Tyst nu gumman, sa du inifrån badrummet
stönade och vände blad i playboy

Jag sa,
det är jag och barnen eller spriten
- Jag har inte alkoholproblem, skrek du
och doften av ditt ständigt bubblande vin i badrummet spred sig

...

Jag sa,
det här är inget liv, det här är inte mitt liv
Du bara log och sa, Du har inget liv
Och sen la du upp fötterna på mitt nytorkade bord

Jag sa,
Fel, du är inte mitt liv
Blicken fastnade i mina ögon, den enda gång
Och jag puttade skrikande ut dig ut mitt hus




Fri vers av essen
Läst 601 gånger
Publicerad 2007-01-07 23:48



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Känns som naket och ärligt, direkt från verkligheten.
Det är nog många, allt för många, som känner igen sig i dessa rader, är jag rädd för..
2007-01-09
  > Nästa text
< Föregående

essen