Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\" - vi lämnade varandra \"


Det tyngsta konstaterandet





Du lämnade mig
Jag lämnade dig
Det tyngsta konstaterandet:
Vi lämnade varandra

Vi skulle gå vidare
Drömma oss bort
Den bittra sanningen:
Jag drömmer bara om dig

Vi skulle tänka på oss själva
Ta hand om oss och göra något
vettigt
med våra liv
Och veckans lediga dag:
Spenderar jag med dig

Vi skulle varmt välkommna
alla nya ögon och hjärtan
Men när de kom till mig:
Tittade jag bort, vände på klacken och sprang

Vi skulle inte längta tillbaka
Det skulle sluta på samma sätt igen
Jag tillåter mig själv att gråta:
Över saknaden varje natt

Förlåt, jag har trotsat allt vi lovade
Jag har drömt saknat längtat trånat suktat
Jag stampar stampar stampar och sliter mitt hår
Men jag måste fortsätta ljuga för mig själv:

- Vi vet att det inte skulle funka,
det är ingen mening med att kämpande
försöka.




Fri vers av essen
Läst 490 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-04 01:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

essen