Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våga

Om vi skulle våga
Sätta tårna mot vattenskiktet
Redan i maj
Utan att tveka

Om de skulle våga
Skriva de där meningarna
Redan första raden
Utan att rodna

Om vi skulle våga säga de där
Orden
De där bitterljuva ordkombinationerna
Utan att nedvärdera oss själva


Om vi skulle våga
Möta förnedringens evolution
Istället för apatins isolering
Utveckla skammen
Utan att skämmas

Så kanske vi skulle kunna sluta klaga
Över världens spegelbild
Som visas över haven
Som byggs upp bakom våra ryggar
Som gör oss till levande själar







Fri vers av essen
Läst 448 gånger
Publicerad 2008-02-14 02:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

essen