Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxor och troll

 

 

Trollen lite sur på en häxa

tänkte nu de skulle lära henne

en läxa

 

Funderade i dagar

över både regler

och lagar

Jantelagen de så bejaka

nu skulle häxan sin egen medicin få

smaka

 

Häxan sitter i godan ro och ler

Hon vet ju alltid vad som sker

Nog kan de väl få sitta och klura

Henne kan de ändå inte lura

 

Tror de att de henne ska narra

Ja då får vi nog se vem som får vem

att darra

Tänkte häxan och gav sig av

för att plocka lite lav

 

Hem till grottan och kokande gryta

Brygden hon koka fick vattnet att ryta

Trollformler hit och trollformler dit

Snart var hon redo för sin trolle-rit

 

Trollen som då gett sig av mot häxans näste

Fick plötsligt inte längre nåt fotfäste

Marken under dem börjat att gunga

Samtidigt kunde de höra häxan sjunga

 

Trollen nu darra av ve och fasa

trodde de i avgrunden skulle rasa

Häxan skrockade glatt åt trollen

sa att nu var det de som hade bollen

 

Trollen lovade glatt och villigt

aldrig mer  försöka nåt så billigt

Att lura en häxa gick ju i stöpet

att själva bli lurad ingick i köpet

 

Efter den dagen trollen nu vet

tror man att man kan lura en häxa

nej då går man allt bet 

 




Fri vers av nettizen
Läst 292 gånger
Publicerad 2007-01-08 10:55



Bookmark and Share


  Thommy
Den var rolig tycker jag.
Thommy
2007-01-08

    Lindizz
otroligt bra ...
2007-01-08
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen