Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En häxa funderar

 

Liten häxa sitter lugnt och stilla

Undrar vems nerver hon ikväll ska killa

 

Ska hon hoppa på stenar

rida på renar 

eller

göra så hästarna skenar

 

Trollen har fått sitt för idag

Tomtarna skulle få slag

Vättarna är det bäst att låta bli

Reta dem leder bara till hysteri

 

Fan har det hett om öronen så det räcker

Näcken skyddas av sitt vatten som täcker

 

Häxan får beslutsångest

vilket hon tycker är pest

Så hon drar iväg i all hast

på sin kvast

 

Far tvärs igenom gruvor

och retar ett par turturduvor

Innan hon ner mot staden far

Än så länge har de stadsklockan kvar.......

 

När häxan så är klar med sin räd

har klockan förvandlats till en pläd

Kyrktuppen bytts ut mot en katt

Och häxan fick sig åter ett skratt 




Fri vers av nettizen
Läst 190 gånger
Publicerad 2007-01-08 21:16



Bookmark and Share


  Söder
*ler* fick mig också ett skratt. Vilken härlig historia...
2007-01-08
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen