Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxan sitter barnvakt #1

 

Häxan har sina stunder av svaghet

Det är dock en väl förborgad hemlighet

Men när trollen barnvakt behövde akut

och häxan  var den enda som just då titta ut

 

De frågade henne som då sa

att det skulle nog gå bra

 

Ibland är det klokt att tänka först och handla sen

Inget som häxan kan nämligen

Busig och impulsiv hon är

men också väldigt barnkär

 

Trollungar är visserligen söta

men de innehåller också en röta

 

Trollmor hann inte stänga häxans port

Innan första missödet var gjort

Grytan med ängladamm och grodlår

som skulle bli en styrketår

Låg nu som en oljig bassäng på häxans golv

och då var klockan ännu inte tolv

 

Trollmor skulle komma först klockan fem

Frågan var om häxan då skulle ha kvar något hem

 




Fri vers av nettizen
Läst 209 gånger
Publicerad 2007-01-09 11:21



Bookmark and Share


  Rosmarin
Kul, annorlunda att vända på begreppen...häxan verkar ganska "mänsklig"
2007-01-09

    Lindizz
*ler....
2007-01-09
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen