Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxan sitter barnvakt #2

 

 

Häxan i vild förtvivlan ser

hur två-dagarskok i avloppet rinner ner

 

Undrar vad hon tänkte på

när hon skurade golven då

 

Kanske att det kunde vart värre

och ja, hon fick rätt dessvärre

 

Inte hann hon hinken få ur grottan ut

förrän trollunge ett hade gjort sig ett spjut

Han sikta på ljusstaken

men träffa häxan i baken

 

Häxan skrek högt och blev arg

ja, hon påminde lite om en ilsken varg

Men vad brydde sig väl trollbarn om de

när häxan inte hinner va me

 

Nummer två upp i takkronan, började gunga

medans trollunge ett och tre högt de sjunga

Trollunge tre snodde hatten av häxan

ettan startade en brasa i pjäxan

 

Häxans kök

fylldes snabbt med rök

När hon ville öppna och vädra ut

trollbarn tog chansen sin med ett tjut

 

Ut i skogen de for med en väldans fart

innan häxan hann se klart

Så ut hon fick ge sig iväg och leta

tänkte att de borde få sig en beta

 

Häxan hittade dem upp i granens topp

Men väl där hade det tagit stopp

Häxan skrockade glatt sisådär

Sitt där ni, så vet jag var ni är

 

Snabbt en formel hon sa om busiga barn

ordnade ett galler av tjockaste garn

Detta hindrade inte dem

nej det gör inte den hårdaste rem

 

Trollungarna bet sig fria

smet sen fort till en stia

I grisens matho de låg och tryckte

En aning roande i deras eget tycke

 

Häxan nu irriterad var

rabblade formler åt alla och envar

Fångade små trollebarn i sin nyfunna koja

slog så runt dem av järn en boja

 

Hemåt med ringmärkta trollungar gick hon så sen

Häxan satt aldrig trollvakt igen..... 

 

 

 




Fri vers av nettizen
Läst 196 gånger
Publicerad 2007-01-09 14:17



Bookmark and Share


    Lindizz
*ler...grymt bra
2007-01-09
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen