Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxans vilodag

 

Idag ska nog häxan ta det lugnt

Titta en stund på myran som fick bära extra tungt

 

Betrakta trollen som mist kollen

över bollen som försvann ut i periferi

(kanske med lite hjälp av magi)

 

Kika på älvan som glömt bort sin dans

i sökandet efter sin blomsterkrans

Slänga ett ögonkast på tomten som förtvivlat

försöker reda ut

Skägget sitt som slagit knut

 

Kanske skulle hon ta och diska

Nu då körsvennen tappat sin piska

Hästen började visst att skena

och genom bondens trädgård den gena

 

Om häxan hade något med detta att göra?

hade hon  någon skuld till denna röra?

Häxan hon erkänner  ingenting

medans hon snurrar på sin ring

 

Japp, hon ska ta sig en vilodag

tänker hon ovanligt glad

medan hon virar blommor runt en boll

 

Kanske skulle hon gå och fiska

tänker hon och agnar masken på en piska...... 

 

 




Fri vers av nettizen
Läst 189 gånger
Publicerad 2007-01-10 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen