Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt inlägg i midvintertävlingen.. inte helt färskt..p g a rådande blidväder....skrevs förliden vinter..en verklighetsbeskrivning av vår lokala, underbara natur..skidar på Skedesjön... grov is..kallväder...grön Swix...solnedgång ... kölddimman som bärare


vantetider




* solblixtar i köldsnön
stavtagsrassel

regnbågsdimman rullar
öronbitande
mellan Bogårds öar

* rådjurs siluetter
behagfullt paraderande
på pärleband
i skymningsdunkelt
motljus

* kärnisens okrönte konung
skjuter köldskott
vildsint vrålande
mot Sjöbrons istappade stenkummel

* snöflimriga drömbilder
skidledes njutningar
vintrig tystnad

* vinterköldig vällust

vantetider..........




Fri vers av Ronny Berk
Läst 1022 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-01-10 14:52



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
vinterköldig vällust

vantetider..........

________+++++älskar VINTER OCH KYLAN!
2014-11-19

  Nina Nightwish
Så bra du skriver, allt lixom flyter i texten.. känner kylan och det vackra:)
2010-01-21

    sunnanvind
Jag minns min barndoms vintrar
här... du har verkligen fångat känslan
som jag minns den... Kunde känna
stämningen o (till o med doften!)
2007-01-24

    Lillemor
Hoppas du vinner...om det inte redan är avgjort..
Finstämt bildspråk. Du äger orden...väldigt vackert!
2007-01-14

  SusanneStrömstedt
Vackert så det tåras i ögonen...
2007-01-11

    ej medlem längre
Mycket vacker dikt!!
2007-01-11

    Maria Malm
Vintrigt och vackert.
2007-01-10

  Lillasyster F
Wow vilket bildspråk!
Hade nästan glömt hur vinter kunde kännas - men nu fick jag verkligen is i blodet. Bra skrivet!
2007-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk