Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kväll i häxkvarteret

 

 

Hmm.... Ikväll ligger jag nog lite lågt

Tänkte häxan när hon kvällsvarden satt och åt

 

Fast kanske hinns det med lite bus ändå

Bara ett, eller kanske två

 

Sagt och gjort, häxan snabbt klar var och gav sig av

Redo för lite  bus och oreda utan några krav

Nogräknad var hon inte utan tog det som det kom

Så nån planering låg det sällan bakom

 

Imulsiv och påhittig som få kan vara

Ideérna aldrig hon spara

Nytt bus var dag

var häxans lag

 

Mot trollungar var hon fortfarande lite putt

Och de blev lite paff när stolen de satt i tog sig ett skutt

Utan att hajja de satt så på golvet med förvånad  min

Medan häxan åkte iväg med glatt flin

 

En tomte som satt i godan ro och läste

Undrade vad som hände när bilden i boken åt honom fräste

Klockan hade nu hunnit bli fem

Och en stackars förvirrad Älva hittade helt plötsligt inte hem

 

Och en skata som vilade i sitt bo

Började förvånat att glo

På ugglan som börjat kackla som en höna

Och på myror som målade barren gröna

 

Häxan kunde nu vända hemåt igen

Hon var rätt så nöjd med dagen

Hon hade ju hållit en ganska så låg profil

Lite tvärtemot hennes vanliga stil

 

Men imorgon är hon nog sig själv

Då ska hon nog göra om dammen till en älv

Kan bli intressant att få kröna

en vindsurfande höna

 

Eller så tar hon det lugnt imorgon också.... :)

 

 

 

 

 

 




Fri vers av nettizen
Läst 269 gånger
Publicerad 2007-01-10 18:33



Bookmark and Share


  Söder
Jaa, vilken härlig berättelsedikt. Häxans bus är så kul att följa...
2007-01-10
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen