Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxans tråkiga torsdag

Idag häxan lite tråkigt har

Undras om hon skulle retas lite med tomtefar?

Igår på skägget han fick sig en knut

tog en fasligt lång tid att reda ut

Kanske strö lite nyponpulver däri?

Så skulle han få sig ett rysligt kli

 

Men nej, det tyckte hon ej lät kul nog

Satt sig ner och en funderare tog

Kom inte på vem hon nu kunde störa

och hon hatar att inte ha nåt att göra

Kör så det ryker och sväng så det stänker

Det är så häxan tänker

 

Och med det sagt iväg häxan for

så fort att hon glömde sina skor

Såg att näcken somnat och gömde hans fiol

skickade också in ett bi under älvans kjol

Hon hade inte tid att stanna och kolla

för nu var hon sugen på att trolla

 

Gjorde sig till troll och gick in och sa hej

trollen blev glada att det kom en ny tjej

Men lyckan varade inte länge alls

förrän häxan hade snurrat i dem en vals

Om att trollmor egentligen var en ko

och hos trollen detta skapade stor oro

 

Trollmor blev arg som ett bi

och häxan klev ut och sa ett snabbt "tji"

Sedan bar det av till älvornas dal

in kom hon farande i deras stora sal

Utspökad till ung fager mö

älvorna trodde nog de skulle dö

Ingen fick väl vara fagrare än dem

och detta var ett öde värre än slem

 

Häxan hade nog lite kul nu ändå

lite hade hon ju fått det att storma på

Kanske dags att vända hemåt nu

föttern började bli blåfrusna ju

Men så fick sig häxan lite kul

då hon ordnade lite torsdagsstrul




Fri vers av nettizen
Läst 251 gånger
Publicerad 2007-01-11 12:38



Bookmark and Share


  Snöstjärnan
bra och de rimmar roligt
2007-01-14

  Ida Karolina Bertilsson
Cool titel. Rolig läsning och jag gillar slutraderna med torsdagsstrul.
2007-01-11
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen