Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en längtan efter våren... och kvinnan..


skrevor för solsittare


.....vandrar kvinnan strandnära stigar
söker skrevor för solsittare

danslystna tranfåglar trumpetar
...trånsjukt
kolorita vårprimörer skänker ögonlyster
vågade bränningar smeker strandsanden

vårkärliga andparader boreder vassledes

vandrar kvinnan...vårligt leende
farligt strandnära
högslitsade långkjolen förföriskt draperad
....vårgräsbefläckad

leker vindars ilar...oblygt isbrytande
soldränkta stenstränder
förnimmer kvinnan...vårfarligt lockande
som i ett stilla töcken
.....drömbildsbeslöjad

vårvarma träskmarker nära åmynningen

vandrar... oskuldsfullt löftesbringande
kjolvindslekande uppvindar

....vandrar kvinnan strandnära stigar
finner.... skrevor för solsittare





Fri vers av Ronny Berk
Läst 218 gånger
Publicerad 2007-01-15 18:27



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Mycket vårkänslor i den här dikten.
Ska kanske inte kommentera en annan kommentar. Men "vårvarma träskmarker nära åmynningen" är nästan det mest laddade i hela dikten för mej. För tanken till ett ålderdomligt namn på våtmarker och kvinnogömmor....
2007-01-15

    Lillemor
Romantiskt vackert. Hade svårt att ta in meningen " vårvarma träskmarker nära åmynningen i allt det förföriska, men det ska du nog inte ta för allvarligt, handlar om min tolkning
2007-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk