Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gamla sjömansögon ser vad unga inte ser. Gamla tankar flyger i tid och rum över oljeblankt Baltiskt hav.


Skiss till min älskling

Här glor jag över däcket
som ligger ärgagrönt
medan himlen spricker upp
i gråa flak
Det glimmar i molntäcket
där solen gör det lönt
att njuta öppning i
himlavalvets tak

Om det råkar vara så att det
sitter någonstans
ett högre väsen bidande
min tid -
Vill jag anhålla försiktigt
att det ger mig en chans
- att leva - än ett slag
i fred och frid

När hjärtat har fått andrum
och magen ligger still
ögon, öron är funktionsdugliga
än
Min älskade har lärt mej
det är skönt att finnas till
trots att åren känns som rost
i mina knän
Jag njuter trut
och alkors flykt
i lågsols vita blus
Tidig morgon, över
dimblankt nordiskt hav
VI ÄR JUST PÅ HEMVÄG
DENNA MORGON UTAV LJUS
som en nådig försyn
var god och gav.





Fri vers av vardagspoeten
Läst 388 gånger
Publicerad 2007-01-16 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vardagspoeten