Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad Birger Norman


INFÖR EN FJÄLLUTSIKT

Rus i rusk med vilda språng
klöver glor i vallen
brinnande i parningssång
trånar ripekalle
Fjällmassiv mot svrtmoln
silversjö i blådis
buske, björk på nordkalott
Se nu blommar tallen

Bris i blom och mjuka fall
lämmel snor i backen
grinar räv mot stjärnefall
myra snor mot stacken
Falurött mot snöfläck
gråpinnved med sur-rök
lavad sten hör lapphundsskall
myggen biter nacken

Lavskriksfärg i snöfläcksvitt
korpars flykt mot åtel
rodnad sky ger fonden ljus
jord och himmel gråter
Vemodsdröm vid jokken
kaffedoft ur glöden
hjärtslagsdunk i bröstet mitt
Slummer i bivacken




Fri vers av vardagspoeten
Läst 360 gånger
Publicerad 2007-11-08 00:26



Bookmark and Share


  AndersN
Jschoo, den var bra! Rytmisk, målande, norrländsk.
Hittar dock inte rimflätningen riktigt, skall den hoppa lite så?
(det fattas ett a i svrtmoln?)
2007-11-08
  > Nästa text
< Föregående

vardagspoeten