Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxans glada onsdag

 

 

Idag är häxan på strålande humör

Vaknade och kände sig vid osedvanligt god vigör

 

Idag är hon redo att busa

Få rådjurens hjärtan att rusa

och snabbt över havet susa

och få vågorna att krusa

Sedan ska hon

näckens gnissel överrösta när hon får

dammens vatten att högt brusa

 

Sedan koka sig lite  soppa

allsköns brygd gjord på loppa

Kanske lura tomten att  tresteg hoppa

och nya rekord försöka toppa

 

Kanske ruska om en bikupa

och honungsdoften insupa

innan det är dags att huvudstupa

gömma sig för arga bins stickning

och så bjuda trollen på kvällsvickning

 

Nej.... bjuda trollen förresten voro inge bra

Tänk om de tror jag är snäll var da

Bättre då att knyta fast deras svans

i ett träd någonstans

och övertala dem till ringdans

 

Kanske också då när man ändå håller på

Ställa om stadsklockan så

Alla bybor tror att de åt fel håll ska gå

då de tror att klockan är två

 

Japp, så gör vi sa häxan till sig själv lite nöjt

På kvasten hon for en aningen framåtböjt

Lutar man sig fram så ser man mycket mer

och riskerar inte att missa de tillfällen naturen ger

Kanske hittar man på mera bus

och detta räckte för liten mus

som snabbt kila in i sitt hus 

 

 





Fri vers av nettizen
Läst 254 gånger
Publicerad 2007-01-17 10:17



Bookmark and Share


  Nettan
Låter som en osedvanligt intressant onsdag ;)
Snyggt språk och fina rim!
2007-01-17

  Niniz
Åh, vilken härlig berättelse!
Vackert språk!
Jättebra!
2007-01-17

  Lilla My* VIP
Ha ha*Härligt!! Vilken text!
Som en rolig saga!!
2007-01-17
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen