Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
annorlunda dikt


På dansgolvet

I centrum på det svarta golvet
lyser dom upp tillvaron
och hela rummet blir rött

En man och en kvinna
tätt ihopslingrade
ögon som fastnat
som stillbilder
som fotografen tagit sin bild
och vet att bilden blivit bra
utan att ens behöva framkalla den

för vad behöver man framkalla
i blodröd kärlek

I centrum på det svarta golvet
lyser dom upp tillvaron
med smekningar så lätta
så lätt hon rör med sina fingertoppar
mot hans bröst
utanför hans vita skjorta
som hon målar röd

blodröd kärlek

Här äter vi upp varandra
som en gormé måltid
formar våra läppar
och ler bländande mot våran omgiving
som ligger i en galax utanför
utanför existens

en man och en kvinna
tätt ihopslingrade
ögon som fastnat
och stannar kvar
som blodröd kärlek gör





Fri vers av Malin Johansson
Läst 314 gånger
Publicerad 2005-01-23 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malin Johansson

Mina favoriter
Sanningen.