Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Historien om nymfen Syrinx och guden Pan ur den grekiska mytologin, berättad i haikuform


Syrinx

Åh Syrinx, du nymf,
så flydde du bort från Pan
till Ladons vatten

Som vass stod du rak
svajande lätt för vinden
Men Pan snart dig fann

Det smäckraste rö
bröts för vassaste knivsegg
Åh Syrinx, hos Pan

Din vackra gestalt
blev till skälvande toner;
flöjten i hans hand

Ofri för evigt
bunden av gudars gestalt
Åh Syrinx, hos Pan




Bunden vers (Haiku) av syra
Läst 465 gånger
Publicerad 2007-01-22 11:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

syra
syra