Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt och tänkte på ordet oändlig. Hur viktigt det är för oss männsikor. Det är nämligen en av de få saker vi inte klarar av. Att förstå det oöändliga.


Oändligt för evigt

Kan du fånga tanken bortom horisonten
eller minnas något som inte skett

att förstå allting är ett straff välsignat få

Kommer du komma till mig när världen har brunnit
och för evigt försvunnen är

Förstör något i mitt sinne som aldrig kommer bli funnet



Ty månen reflekterar bara solens strålar
för att dölja sitt sanna jag
Där tusen och åter tusen världar möts
där finner du mig

Dit ljuset inte längre når
har jag gömt mig för att bli funnen



Ty det finns ingen början eller slut när universums hjärtslag pulserar

och regndroppen från himlen faller

När två himlakroppar kolliderar

eller berget som vaknar från sin sömn




Att släppa kontrollen och flyga iväg


Är förunnat få



Men vandringen utan början eller slut måste fortsätta
för att vi tillslut ska lyckas fånga

Tanken

Där bortom horisonten




Fri vers av Clay
Läst 238 gånger
Publicerad 2007-01-23 01:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Clay