Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släppa taget

 

Jag ser på dig

 

du ligger

med slutna ögon

tar din hand

och låter den

vila i min

 

jag räknar

dina andetag

sex per minut

känner på din

vänstra handled

ytligt  snabbt 

och ojämnt

 

du rör dig inte

jag hör dig knappt

 

men

 

jag ser dig

och känner

din svala

torra hand

 

det är sant

 

det ser fridfullt ut

där du ligger

under filten

med landstingsemblem 

 

det är bara jag

som vet

att den döljer

en havererad

 

kropp

 

ett lätt rosslande

jag makar mig närmre


vad tänkte du på?

vad gjorde dig glad?

vad var viktigt för dig?

 

jag känner dig inte

vet inte

 

om du grät

betalade skatt

följde din son

på fotbollsträning

försov dig

svor

badade naken

eller gick på

vinprovarkurser

 

vet inte

vilket liv du levt


men


jag känner

din hand

som svalnar

 

och

 

jag är glad

att jag

håller

din hand

 




Övriga genrer av Lillemor
Läst 1283 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2007-01-23 20:37



Bookmark and Share


  aol
då oerhört sann gripande text ur livets slutvandring, kände en tår, tack
2009-12-19

  Ulf Lagerholm
oj, en text som är omöjlig att förhålla sig likgiltig inför, jag tycker om det direkta, det enkla, frågorna ett medkännande vittne ställer sig i just en sådan situation

jag lyfter min hatt
2009-12-12

    anamma
Vacker,
förtätad närvarokänsla
....tycker om....
2008-03-16

    Bim
...det går en lätt rysning genom kroppen,-inte av obehag inför döden,- utan för att du har skrivit så vackert.Hälsn.Bim
2007-10-22

  Lena Renman
vad fint du skrivit omd etta
lena
2007-07-12

  KeL
Du beskriver tankar som många av oss som suttit där har tänkt ... och avsett vad vi vet om personen så är det tillfredställande att man finns där. Ingen ska behöva dö ensam!
2007-04-09

  Bodil Sandberg
Vet du vad...det här var det finaste jag läst på länge...blir alldeles mööööööööööööööör inuti...och känner igen...har jobbat i vården i många år... tidigare...enormt fint!!!
2007-02-10

  Vind
Förmänskligande! Kärleksfullt. Även rent tekniskt en
fint uppbyggd dikt.
2007-01-30

  Annette Andersson
Mycket vackert skrivet! Skapar bilder, minnen... och mycket blandade känslor hos mig som läsare.
Stor tacksamhet till dig och dina kollegor!
2007-01-29

    ej medlem längre
Den var verkligen känslig
sorglig, fin och vacker på samma gång,
dessa innerliga tankar ..Tack för den..
Topp-
2007-01-24

  Lilla My* VIP
Blir alldeles tårögd av din dikt!
Så fint o så fint av dig att
bara finnas till, där, när det
är skönt att hålla någons
hand!
2007-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Lillemor