Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Narren

 

Saknar klangen
i melodin
glöden i rösten
Orden
du behärskade
Sagorna som berättades

Gycklarens framstycke
pryddes av solgula
och lekröda rutor
Mästaren i enkel retorik
fyllde hjärta med tårar
och stor dramatik 

Vilse i det otäcka djupa
Trollkarlens stav
förvandlar liv till sten
hår till mossa
Plötsligt
Skogarnas Konung
i ett tröstlöst mörker
Räddas i sista sekund

Ljusblå ögon
utlovar hemligheter
Löften och vokabulär
svettas framtid
av värmen
från stora kroppen

Minnets vemod
griper telefonluren
Skärvors förflutna
letar sig förbi
dramaturgens
läkarbesök
recept
och senaste nytt
om fasters
inköpta ridå

En annan scen
utan barndomens
Herr Fader Narr

Saknar Dig




Fri vers av Lillemor
Läst 672 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-03-25 17:13



Bookmark and Share


  aol
ruggigt närvarande bra skriftat
2009-12-20

  Lilla My* VIP
Saknaden efter en far...en kär släkting...någon som stod nära i barndomen...Känner saknaden efter trolleriets magi i din fina text...
2007-03-25

  Gunnel André VIP
Känner starkt närvaron av Ingemar Bergman och några av hans verk, men jag kan ju vara helt ute och cyklar på \"magins villovägar\"!
2007-03-25

  Vind
Ett ode till en berättare, kanske en far, kanske en \"Staffan Westerberg\"? Hur som helt, vackert frammejslade känslor och förnimmelser.
2007-03-25

  Ronny Berk
gycklare... med minnen från barndomen... kanske mannen med apan o positivet... texten framkallar bilder av tidig tids varande
2007-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Lillemor