Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sockervaddens sötma

I skymningen bland sockervaddens sötma och
karusellernas skri ska jag snärja dig fast till mig – till min

Men jag hoppas dock inte parisehjulet hinner kidnappa
din själ först – för jag är övertygad om att jag inte skulle
klara av att se dig rotera åtskilliga turer i en karusell jag
inte får vara med i för jag skulle må för illa av det rosa och
gröna flämtande ljusen

Istället – (av rent säkerhetsskäl för att inte bli sårad)
skänker jag min själ till en clown som får jonglera med
den ett fåtal varv och göra konster med den så att folk
runt omkring skulle skratta åt den – mig

Fast därefter, som i en amerikans film med intensiva ljudeffekter
skulle du anlända från ditt livs största tripp (i parisehjulet) och röva
bort mig från clownen (SWISH)

och jag skulle ännu en gång önska att du frågade om vi skulle
vistas ett kort ögonblick i kärlekstunneln, med ögonen gröna
(av amfetamin)




Fri vers av dendödavinkeln
Läst 340 gånger
Publicerad 2007-01-25 09:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

dendödavinkeln