Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxan tar nya tag

 

 

Häxan satt en dag och meta

samtidigt liten myra hon reta

Den stackarn försökte ju bara ta sig fram

men mötte nya hinder skapade av viss madam

 

Tröttna tillslut och lät myran gå

önskade hon napp kunde få

Ville få en läckerbit på  sin krok

Kanske snyggingen därborta försjunken i en bok

 

Tänkte en stund kom så på

enklast vore väl att fram till honom gå

Bjuda på lite häxbrygdsglass

naturligtvis svidad i snyggaste stass

 

Men så annan idé hon fick

När hon såg trollefamilj ute och gick

Smög fram och lurpassa

Ibland kan hon faktiskt tyst på tå tassa

 

Intet ont anande troll

trodde läget var under kontroll

Gick i skogen med dova klamp

Rätt som det var såg de en lustig svamp

 

Skulle precis svampen plocka

när den började att skrocka

Trollen av ren skär fasa rös

När den lustiga svampen nös

 

Förskräckta hoppade de så bakåt

och svampen blev dyngsur av häxans glädje-gråt

 

Trollmor blev arg som attan

Ajdå, bäst att fly från den markattan

tänkte häxan när hon pilade iväg bland skogens träd

vore ingen höjdare att fastna i trollens skruvstäd

 

På vägen hem hann hon nypa tomten i baken

Han sov men nu är han ialla fall vaken

Släckte solens lyse en liten stund

förvirrade trollen som tappade lite grund

 

Hemma i häxans trygga vrå

begrundade hon dagen som så

Konstaterade att den där häxan

ja med henne vet man ju aldrig vad hon

ska hitta på 


 




Fri vers av nettizen
Läst 231 gånger
Publicerad 2007-01-28 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen