Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
typ den första jag krev. ganska nöjd


Hon är ful, hon är äklig, hon är ingenting värd.

Hon är ful, hon är äklig, hon är ingenting värd.
Kanske har hon fel, men det e vad hon är lärd.
Av ungarna på skolan, av alla runt omkring.
Vuxna, de märker, men gör ändå ingenting.
Ingen som förstår, ingen som frågar hur hon mår.
På utsidan är hon knasig, på insidan är hon trasig.
När hon går känner hon golvet vika,
bara hon, ingen annan känner lika.
Vet du varför, varför en flicka känner så?
Det sitter där uppe, alla plikar som henne slå.
Hon lirkar upp bladet ur fickan och skär ett djupt snitt,
lite mera, sen är blodet helt fritt.
Hon känner hur livet lämnar kroppen,
från tårna och ända upp till toppen.
En helt vanlig flicka, precis som alla andra.
Alla års mobbing fick henne till att himmlen vandra.
Hon var ej ful, ej äklig, nej inte ens tjock.
Men att tro något annat, kunde hon inte dock.




Fri vers av september07
Läst 533 gånger
Publicerad 2007-01-29 19:36



Bookmark and Share


    Detvaraldrigjag
oj vilken djup dikt...
den berör! :)
2007-07-25

    Mikaela
oj! du har värkligen fått fram känslan.
.. får inte fram ord!
helt underbar tjejen :D
p.s kul att du också är medlem här ;D <3 d.s
2007-01-31

  Freya

åh, nu blev jag såklart sådär tom på ord och helt opersonlig. (mer än vanligt.)
men i den här har du verkligen lyckats med rimmen och känslan och allt det där och så vidare...
men en tråkig sak till bara:
..... måååste du ha fortkortningar i dikter? det är exemframkalllande
puss

2007-01-30

    Orm den gamle VIP
Blir lessen eftersom jag också vart med om liknande saker.
Jag trodde lärare var modigare idag...

Kram på dig
2007-01-30
  > Nästa text
< Föregående

september07
september07