Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon vill ha ett nytt liv


Hon flyr
Hon vänder sig aldrig om
aldrig om
för att påminna sig
sig själv om ett förflutet
hon ej valt
som det blev
som det blev totalt misslyckat
totalt tomt
sådana svarta tomrum
så genomskinlig var hon
strövandes fram på gatan

Hon springer
vänder sig aldrig om
aldrig
ögon sluter sig
och det enda hon ser
ser hon inte
det enda hon hoppas på
är ingenting
hon springer sig fri
hon springer förbi
alla förväntningar

Hon stannar upp
och öppnar sina ögon
så klara
så ser hon det nya
det totala nya
förnyelsen av ett nytt liv
påbörjat i nuet hon står i
hon ler
ler och känner glädjen ännu mer
glädjen här och nu
i ett nytt nu
ett nytt liv





Fri vers av Malin Johansson
Läst 439 gånger
Publicerad 2005-01-28 21:31



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
först tung och vemodig sedan positiv bra !
2005-01-29

  Kramiz
bra skrivet!
2005-01-29

  Manal
En dikt om att hopp finns, tycker om när orden upprepas. Mkt bra
2005-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Malin Johansson

Mina favoriter
Sanningen.