Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina vänner- urbana vandringssägner

En vän från Luleå, vi kan kalla honom \"Jocke\", bodde för ett antal år sedan i Stockholms södra förorter. Efter en blöt kväll på en, förmodligen, billig krog begav han sig hemåt. Väl hemma upptäckte han att han var, som man säger, överförfriskad så han beslöt sig helt sonika för att ta en dusch. När han sätter sig/faller ned i badkaret händer det sig så olyckligt att hans skinka (vet ej om det var högra eller vänstra) suger sig fast i avloppet vilket resulterar i att vattnet inte vet vart det ska ta vägen. \"Jocke\" sover i badkaret, lyckligt ovetandes om situationens allvar. När hans dåvarande flickvän kommer hem timmar senare finner hon sin älskade gulleplutt aspackad på huk i badrummet. Det är cirka en decimeter vatten på golvet i heeeela lägenheten och \"Jocke\" sitter med en disktrasa och en hink, metodiskt upptorkandes den lilla olyckan. Disktrasan hade tyvärr inte förmåga att suga upp allting innan det började rinna vatten efter grannens tapeter i lägenheten under.

Fotnot: Denne man stod en gång i en kö till en kårfest stötandes på en tjej framför honom. Han blev mer och mer närgången och framförde fler och fler vackra komplimanger. Tjejen fnyser och påpekar att de faktiskt aldrig setts tidigare och att han inte ens vet hennes namn. Hon börjar resolut gå därifrån. \"Jocke\" hojtar efter henne: \"Men, men, men, jag ÄLSKAR ju dig!!

Det är på den nivån vi lägger oss i denna text kära läsare.

Hur som haver... En soldränkt eftermiddag sitter jag på en balkong i Barcelona och min vän Olle, född och uppväxt i Stockholm, börjar berätta en \"Råttan i pizzan\"-historia om en kille i typ Haninge som fastnade med rumpan i avloppet och skapade en orkanen Katrina översvämning i lägenheten. Hmmm jajustdet säger jag... det där känner jag ju till. Ordet \"drulleförsäkring\" får en djupare innebörd under tiden vi diskuterar den osannolika (men osannolikt nog sanna) historien.

Länge leve klantskallarna som förgyller våra liv!




Övriga genrer av Isla Estrecho
Läst 1058 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-03 15:53



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
Snarare:
Länge leve NORRLÄNNINGARNA! ;))
Fan du e bäst! Hahaha
2007-02-04

  Markattan
Ja, länge leve dem! ;o)

Tack för roande läsning.
2007-02-03

  Tove Meyer VIP
*fulfinissar högt* det här var nog det roligaste jag läst på den här sidan. helt underbart jue. kan tänka mig det sjysta sugmärket på skinkan efter nån timme i avloppet. hahaha. klockrent. och \"urbana vandringssägner\", bara det är ju i stil med en back med läsk.
2007-02-03

  DanSan
****************************

Hahaha . . . Du e inte klok Mathias!

Ja länge leve Klantskallarna . . .

som förgyller våra liv!!!

Allt det bästa, Dan

****************************
2007-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho