Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"att se verkligheten som den är...\"


Vipassana för gröna siskor



nyligt fallen nattkall snö
drivvindars mönsterspår som design
döljer granskogars barriga stolthet
inför gröna siskans fria morgonsömn
brytes av ekorrs kottliga söksprång

lång tid i tystnad

siskors vingsträckta mornande
nyburrade inför hungrig dags möda
väljer utan någons egen vilja
styrda av hungrig krävas krav
åstundan de feta fröars värme

lång tid i tystnad

ny dags färd mot okänt öde
fria flykter över granars toppskott
ögon med sökverkan i blickfång
sparvhöks spräckliga lekamen oräknad
otålig vinges fjädriga vibrato

lång tid i tystnad

solvindars fläktande värme
strålkrafters droppande snösmälta
granskogars barrfyllda grönska
gröna sikors känslor av vårtid
kättrandes finstämda fröjdesång

lång tid i tystnad brytes

parningsdanser på fjärilslätt vinge
vindvirvlar i hungerglömsk kättja
siskors överlevnadsdrifter till fromma
boredes under hemgrans leende kotte
Vipassana för skogs gröna siska

gröna siskors otänkta Vipassana
till människas vältänkta skön






Fri vers av Ronny Berk
Läst 278 gånger
Publicerad 2007-02-10 12:31



Bookmark and Share


  Eline.P
Ett fantastiskt målande språk. Kottliga söksprång, krävas krav, fjädrigt vibrato......jag blir lycklig när jag läser dina ordkompositioner....så härligt oväntad \"gladläsning\"
2007-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk