Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zazzos teologilektion (2)


Det mest frekvent förekommande ackordet i Frälsningsarméns musik var under rörelsens barndom G-sus. Det berodde på en utbredd missuppfattning att detta ackord skulle vara Jesus' ackord, eftersom G på engelska uttalas dji, och följaktligen blir G-sus detsamma som Jesus på engelska.

Emellertid finns det icke akademiska forskare åt det mer mystiska hållet som tolkar ordet "sus" i ackorbeteckningen på ett mycket långsökt sätt. "Sus" är ju en förkortning på "suspended" (hängande, uppskjuten, oavgjord etc), vilket hänsyftar på tersen (oftast durtersen) i ackordet. Tersen är som bekant den tredje tonen i skalan, och detta skulle dessa mindre seriösa forskare tolka som den tredje enheten i treenigheten, dvs Anden. Men denna teori har inte vunnit gehör i de bredare forskningslagren internationellt sett.




Övriga genrer av Zazzo
Läst 664 gånger
Publicerad 2007-02-14 11:10



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Hänger halvt med genom dina geniala dårskaper. En fröjd att läsa.
2007-04-18

    Den Mörke Främlingen
Haha,

Vad klockrent! Varfifrån får du dessa tankar?

Mvh
/S
-kratt
2007-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Zazzo

Mina favoriter
Egoism
Demon
Ögonblick