Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ottawe rime


Scen ur drömmars land

I månens sken när drömmars tid är vaken
jag bläddrar blad i bok av sagors värld
fast här står mobbens gäng i roll som draken
och jag är ingen prins och saknar svärd
I nattens spel är jag den arme kraken
som magiskt slag får stå i våldets härd
en vild och övermäktig flock som skenar
de jagar mig och kastar glödda stenar

De tvingar mig på rygg och ställer frågor
med drakens käft som doftar lustigt bränt
Fan,jag som är så skraj för stryk och plågor
ett crapigt svar och vips har ilskan tänt
en mördarbest som slår och andas lågor
min rädsla hänger där och läget spänt
och frågan från i tiders gryning ringar:
Vad är det svar som gör att vrede klingar?





Bunden vers av BetweenTheLines
Läst 542 gånger
Publicerad 2007-02-14 18:17



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Smärta forsar fram mellan raderna...gömd ilska pulserar i varje bokstav...vanmakt ....man blir mycket berörd!...och man tänker...i din poesi ska det onda till slut förintas!
2007-03-10

  "Silver" VIP
Här bara snubblar man, i nattens sena timme, över detta guldkorn! Bunden vers, sagoväsen, sagans värld blir skådeplats för ironi och djupt allvar och... Slutraden, jag säger bara SLUTRADEN!

Det är möjligt att takt/ordval kan putsas ytterst lite, men innehållet lyser för starkt igenom för mig just nu. Ibland hittar man en dikt som säger precis det man själv känner. Detta är en av de få.
Bokmärker.
2007-02-19

  devilsangel
Denna gillar jag! Lite mystisk, knepig men så bra..Du har en udda, härlig stil på dina dikter
2007-02-18
  > Nästa text
< Föregående

BetweenTheLines