Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zazzos teologilektion (3)


Jag har efter de europeiska mästerskapen i skridskoåkning - förtjusande sport, för övrigt! - ställt mig frågan varför manliga skridskoåkare ofta har bibelfärgade skridskor. Detta är ett mycket fascinerande och, ehuru gäckande, svarssökande problem. Efter noggranna efterforskningar har jag kommit fram till att detta är en så kallad primitiv rest av tron på amuletter, mana (ung. magisk kraft) och fetischism. Jag skulle hämed vilja stipulera teorin om att det är en delvis omedveten identifikation med Jesus. Genom att ta sig fram över vattnet (låt vara att det är fruset) så gör man sig en förhoppad förvissning att precis som Jesus ta sig fram utan att, så att säga, dratta i, eller kanske snarare, dratta på ändan.




Övriga genrer av Zazzo
Läst 737 gånger
Publicerad 2007-02-15 18:54



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Underbart. Mer sådant vill jag läsa. Vilken reflektion!
2007-04-18

  Maud Li
Ovanligt underhållande teologilektion minsann!
2007-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Zazzo

Mina favoriter
Egoism
Demon
Ögonblick