Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Me falta



Du fattades mig

 

 

med en mjuk hand mot mitt mod

och en ljusreflektion av mitt innersta

i din iris

ser jag nu

svaret

som jag så länge sökt

 

jag har förstrött och försakat

min tid, min ängslan, mitt behov

strött ut som snöflingor över ett hav

 

utan att veta

orsaken

utan att veta

frågan

utan att endast veta

att det fattades mig något

 

du fattades mig

 

så innerligt med dina kyssar

värmde du min förundran inatt

och det som var svart vid denna tidpunkt

är nu ljust

 

och ack, vad jag har vadat

i bekräftelsen från din själ

jag har badat i din handgrop

omsorgsfullt

polerat min fjäderskrud

med daggen

från kärleken

 

och nu är jag uppvaknad

på nytt seende

mot himlen

mot marken

mot värmen och kylan

mot de ambivalenta andetag

jag avger

mellan varje

porlande skratt

 

likt ett barn

kan jag se

 

 

att det var du

som fattades mig

 




Fri vers av Skosnöret
Läst 849 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-02-16 14:50



Bookmark and Share


    anakin
\"strött ut som snöflingor över ett hav\" är mycket vackert.
Gillar också de ambivalenta andetagen mellan skratten.
2007-05-06

  Rozhan
Vilken härlig poesi! Din saknad genomsyrar verkligen... & man finner sig själv frågandes - vad kommer hända?

Vad mer kommer fattas mig - detta liv?
dunder!
2007-03-11

  Nadine
så Vackert
2007-02-21

  Agnes
Det här är poesi för mig!!! Den här texten skulle jag vilja höra uppläst av någon med en mjuk, lite \"rökig\" eteriskt röst typ Lena Endre och få luta mig tillbaka och lyssna, njuta och förundras.
2007-02-20

  Albert
jag säger bara: POESI
2007-02-18

  Jessica Ewa
Ruggigt snyggt raring...me like..

// Jessica Ewa
2007-02-17

    Elin Sundström
Väldigt, väldigt vacker kärleksdikt. Otroligt fängslande och färgsprakande. Så ännu vackrare med \"me falta\" i början.
Sagolikt bra dikt! Bokmärker!
2007-02-16

    Vildrosen
så ljuvligt poetiskt!
2007-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret