Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag skäms.


Förlorarna.


det är lördagkväll
i ett kallt land
med en tjock statsminister.
någon gråter.
sägs det.

i en sliten soffa
sitter en trebarnsmamma
och ser på bingolotto.
hennes sällskap är två vinflaskor.
alla barn skulle
\"sova hos en kompis\"
som det heter.
hon är ensam.

i ett flickrum
väntar någon på ett telefonsamtal
som kommer att infinna sig
runt klockan tre på natten
där en berusad röst bedyrar
att han aldrig älskat någon
såsom han älskar henne.
imorgon kommer han inte att minnas
någonting.
imorgon kommer hon fortfarande
att vara ensam.

det är lördagkväll
och någon får sin första kyss
under sin första fylla.
han har avgudat henne
sen den första gången
deras ögon möttes.
för henne, är han bara ett fyllehångel.
för honom, är hon hela världen.
han säger; jag älskar dig.
hon säger; det gör jag också.
hon kommer inte ihåg
hans namn imorgon.

lev lev
några minuter till.
andas andas
någon timme till.
försök
ännu en dag.

det är lördagkväll
i ett kallt jävla land
med en tjock statsminister
och ett manodepressivt folk.
vem vill överleva?

i ett vardagsrum
ringer telefonen från akuten
och säger till en trebarnsmamma
att hennes femtonåriga dotter blivit
brutalt våldtagen.
på TV:n vinner någon 50 miljoner.

i en ensam själs rum
existerar tusen förbjudna tankar.
en flicka
med hela livet framför sig
letar efter döden
på grund av
tusen falska förhoppningar.

i en lokal
med förmånga leenden
och dimmiga blickar
börjar en pojke inse
meningen med livet.
ingenting är rättvist
och han är för ful.

vi andas alla samma luft.
utbyter varandras depressiva andetag.
för många av 9 miljoner
har ingenting att leva för ikväll.




Fri vers av Ciia
Läst 262 gånger
Publicerad 2007-02-25 23:56



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Bra, mycket bra!

din text vibrerar av ilska men ändå av saklighet och realism. Och du lyckas balansera den där emellan på ett sätt som fångar ens uppmärksamhet.. och medkänsla..

Den här bokmärker vi!
2007-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Ciia
Ciia