Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skulle vilja ta din tårkanal och kalla den Suez


Jag skulle vilja ta din tårkanal
och kalla den Suez
lapa i mig
men det går inte

och det gör lika ont i mig
att jag inte kan
som för dig när du vill hjälpa mig
att le
när jag går sönder

och om det är så
att man inte får i sig mer än man tar
så tänker jag förbanna mina händer
som inte vet hur man tar tag
när du står
med dig själv på dörrmattan

därför skulle jag vilja ta din tårkanal
och kalla den Suez
för jag vet att min sorg gör ont i dig
men jag kan inte




Fri vers av Rakel Lorner
Läst 668 gånger
Publicerad 2007-02-28 22:58



Bookmark and Share


    Lustgas
Älskar titeln! Och så håller jag med August om att tredje stycket lyfter hela dikten. Mer känslor, oja.
2012-02-15

  August L S
I tredje stycket tycker jag dikten visserligen tappar lite fart kanske, men å andra sidan tar igen mycket i kraft och känsla. Det är nog det som jag tycker tar upp dikten från ett stadium där det känns som en lite smart dikt byggd på en finurlig idé. Diktens utformning är snygg och det ger ett genomarbetat intryck.
2007-07-26

  Dan Linder
underbar titel - och en bra text!
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji