Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sol..sommar o brunbrända segel...


ute o seglar... igen...



forsar stäven mot nyvaket vattens ytspänningar
ömt handhållet roder styr mot vida horisonter
mot längtans blåa formationer

vidgade vågor kryllar oskulds orörda hav

bogsvallande
bortflyende
efterlämnade
återgående
slutande

två små kjolröda segel
sväller
vid liljeknoppars vindlätta beröringar

älskanden söker ögons fyrars ledljus

sommarvindars lindars grönskor
fäller strandnära lövskuggor
dekor till vikenvattens melerade grynnor
inramar fjärdens kontrasta blånader
grönskapar stillhets vågor

kvinnohänder finner farleders djupfåror
manfaller till lårings platta läns

kryssar mellan kyssar
mellan grynnor och grund
förtröstar på havs guds sjökort
drunknar avsiktligt i ögons glödhetta

stärker vinds längtan efter stormiga nätter
efter rytande vågors oskulda vitnader
elementas vildas raserier

vilsamma vatten stillar i andlös vakan
eftertankens kranka bleke

slutes blå fjärdars öppnade famnar
brunklippors persikokinders slätnader
solvärmes smekta granita bevarare

skrevor till solsittares blygsel
nakna i våtvarmt vatten

faller till läns inför glöda lägereldar
bjuder spinnakers slaknande hamnfrider
solens cerisa färgspel i nedan

skräntärnor på släthällor

sjöfarares nattliga lustar fullbordas
våldsamt vaggar vågors vällusta viloläger
vidgade vattens vackraste vyer vänslas

vindvågors kluckande krängningar

inbjuder morgon dags fria fantasier
vyer av obrukade fjärdars skrymslen
avsides fyrar blinkar inbjudans löften
slukar förföriskt öppnade vatten

de älskandes mjukhylta kroppar
ses som siluetter i motljuset

skräntärnan ryttlar saktmodigt
stum beundran





Fri vers av Ronny Berk
Läst 276 gånger
Publicerad 2007-03-11 13:57



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
En dikt att läsa högt, smaka, lyssna på. Härligt!
2007-03-13

  SusanneStrömstedt
Jag hör tärnorna skräna....Vackert sommarskrivet
2007-03-11

    Maria Malm
Du har så otroligt vackert språkbruk..stum av beundran..men det är inte första gången..
2007-03-11

  Cris
Snyggt..! kalasfina ord. det ger en glädje att bara läsa dem..utan att direkt tänka på innehållet..lite som en bra melodi.
(innehållet är kanon också iof)

och hur fick du till detta?:
\"våldsamt vaggar vågors vällusta viloläger
vidgade vattens vackraste vyer vänslas\"

*ler*
2007-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk