Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrev av mig lite ord som vällde upp


Om jag får vara någonting flyktigt



om jag försvinner
och förloras
så som dina förlorade ögonfransar
dom som ger en önskan när dom faller, du vet?

om jag liksom dom drömmarna
viskas ut och blir varm fukt mot någons
kalla kind
eller bomull någonstans i botten
av den olyckligas mage
så att hjärtats splitter faller mjukt

för du förstår
faller gör det
och att det går sönder
är väl lite som dom där
påskäggen
man hänger i riset

det är alltid någon
som tappas
alltid någon som man kastar
för att den är
trasig

men kanske att den redan var
förlorad
och sprucken
inuti
jag vet inte

men om jag får vara någonting
så flyktigt
eller någonting som
bara existerar i
vattendroppar
på en kall rygg
efter första nakenbadet
med sin älskade


om jag får vara så

så kanske jag förblir

hel




Övriga genrer av epelkawka
Läst 550 gånger
Publicerad 2007-03-11 20:56



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Så härligt att kunna släppa ut orden på det här viset...låta dem välla upp o ur o vidare som sprittande o glödande filosofiska tankar...jag tycker också enormt mycket om det där med påskäggen..det blir som grädde på moset!!!
2007-03-18

  Jewel_x
Stående ovationer till dig!
Älskar liknelsen med påskäggen .... bitterljuvt det här.
(tack)
2007-03-12

  lodjuret/seglare VIP
lekfull skärpa, skarp poesi

gillas skarpt

tre pressade apelsiner
tre tulpaner i lila
får texten av mig
2007-03-11
  > Nästa text
< Föregående

epelkawka
epelkawka