Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nätvingar

Du lilla djur
med nätvingar och dygnslångt liv
vad rör tiden dig?

Kan undra vad du tänker
när du vandrar över rutan
att du vill ut till friheten?

Kan undra om du hör
att klockan tickar
och ser jorden vända solen
ryggen till

Kanske hoppas du på under
på att nästa gång du kastar dig
skall där vara luft
och inget fönsterglas

Kanske minns du inte
från det ena kastet
till det andra
att du nyss försökt
utan att lyckas

Du lilla djur
med nätvingar och dygnslångt liv
vad rör tiden dig?




Fri vers av Emma Magdalena
Läst 404 gånger
Publicerad 2007-03-12 13:40



Bookmark and Share


  Eddy Norest
Nej, det är nog bara vi människor som har frihet i tiden och är fångna i denna frihet!
Med nätvingar fångar du en känsla som kan bli en tanke - och det är ju precis det som är konstnärens kall.
2007-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Emma Magdalena